De kunst van de barricade

Een happening over radicale transitie en de potentie van de kunst

Kom naar de spetterende afsluiting van Common In! Een mini-expo, gesprek, live muziek en een dj!

Wat is de rol van kunst voor systeemverandering? En andersom: wat betekent de urgentie van de verschillende woekerende crises voor kunstenaars? Welke rol(len) zien zij voor zichzelf? Radicale verbeelders? Praktijkgefocust? Systeemcritici? Hoe ziet hun artistieke praktijk eruit?

Common In is een publieksprogramma over radicale verbeelding en maatschappelijke transitie, van oktober 2021 tot en met juni 2022. Deze avond is een reflectie, een voorproefje van de volgende editie en een feestelijke afsluiting in een.

In een gezamenlijk gesprek beginnen we met de vraag: wat hebben we geleerd tijdens de afgelopen maanden? Waar kunnen we verder op bouwen? En dan: Waar zitten de raakvlakken tussen maatschappelijke strijd en de kunst? Hoe brengen we de transities verder op gang? Zowel de kunstenaars uit het programma, de makers van het programma, als de deelnemers en het publiek komen aan het woord.

Een afsluiting is geen feest zonder muziek: na het gesprek zal Voor de Dorst ons de oren van het hoofd spelen en daarna draait de dj plaatjes.

Sprekers

Kunstenaars uit het programma: Kitty Maria (Hosting Soil), Alina Lupu & Helen van der Bilt (The Artist as Public Servant), Natascha Hagenbeek (The Universe as Common Treasury), Yin Aiwen + hosts (Liquid Dependencies).
Verder:
Monique Peperkamp (UvA/Extinction Rebellion), Jeroen Boomgaard (Rietveld Academie), Theo Tegelaers (TAAK) en Thomas de Groot (Commons Network).

WAAR? De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111.
WANNEER? Zaterdag 25 juni
19:30 deuren open
20:00 mini-expo
20:30 start gesprek
22:00 borrel, live muziek en feestje!